Vrtić kod kuće – pravila facebook grupe

tra 5, 2020

Dragi roditelji i djeco!

Kako bi naša grupa što bolje funkcionirala, važno je da se svi zajedno pridržavamo određenih pravila te Vas molimo da ih prije svega pročitate.


1) Sudjelovanje u grupi
U grupi Dječjeg vrtića „Selca“ sudjeluju ravnateljica, odgojiteljice, stručna služba vrtića i roditelji djece koja su upisana u vrtić. Nakon što roditelj ravnateljici vrtića putem poruke da svoju suglasnost za sudjelovanje u grupi, roditelj se uključuje u grupu.


2) Svrha grupe
Grupa služi za razmjenu informacija, aktivnosti za djecu i stručnih sadržaja koji su vezani uz vrtić. Putem ove grupe roditelji će dobiti upute za provedbu različitih aktivnosti s djecom kako bismo zajedno djeci pružili mogućnost da barem dijelom imaju „vrtić kod kuće“.


3) Sadržaj i vrijeme objava (vrtić)
Svakim radnim danom (od ponedjeljka do petka) od 9 sati objavljivat ćemo različite aktivnosti za djecu:
– kreativne aktivnosti
– vježbe za razgibavanje
– priče i pjesmice
– edukativne aktivnosti
– aktivnosti za razvoj fine i grube motorike
– aktivnosti za razvoj predčitalačkih sposobnosti
– aktivnosti za razvoj predmatematičkih sposobnosti
– ostalo…


4) Vrijeme komuniciranja i objavljivanja u grupi (roditelji)
Kako se grupa ne bi preopteretila te kako svi ne bismo dobivali po cijeli dan obavijest, određeno je vrijeme kada se mogu razmjenjivati informacije u grupi.
Odgojiteljice i stručna služba vrtića objavljivat će sadržaje svaki dan od 9 sati.
Roditelji mogu komunicirati s odgojiteljicama i stručnom službom vrtića u grupi svaki dan od 9 do 15 sati.
U tom istom periodu od 9 do 15 sati, roditelji, po želji, mogu objavljivati radove djece. S obzirom da neki roditelji u tom periodu rade te će možda obavljati s djetetom aktivnosti tek poslijepodne, radove djece mogu objavljivati sutradan u dopuštenom terminu.


5) Zaštita privatnosti djeteta – objavljivanje fotografija i snimki djeteta
Ako roditelj želi, može s odgojiteljicama podijeliti radove djeteta. Pritom je važno da prilikom fotografiranja ili snimanja djeteta u određenoj aktivnosti zaštitite njegov identitet tako da se ne fotografira djetetovo lice ili ga se zamagli prije postavljanja fotografije u grupu.

Objavljivanje je dozvoljeno od 9 do 15 sati.


6) Način komunikacije
Pri komuniciranju u grupi svi trebamo biti ljubazni i pristojni. Jedni prema drugima trebamo se odnositi s poštovanjem i svatko se u grupi treba osjećati sigurno. Nije dopušten govor mržnje ni vrijeđanja po bilo kojem kriteriju.


7) Poštovanje privatnosti – autorska i srodna prava
Sadržaji koji se objave u grupi (tekstovi, fotografije, datoteke, zvukovi, videa…) ne smiju se dijeliti ukoliko nemate autorska prava ili dopuštenje autora određenog materijala.


8) Uklanjanje objava
Administratori grupe zadržavaju pravo za uklanjanje svih objava koje ne budu vezane uz temu i aktivnosti djece ili svojim sadržajem budu kršile neko od postojećih pravila grupe.

Dječji vrtić “Selca”