OBAVIJEST – UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19

by | ruj 13, 2021

Poštovani roditelji,

podsjećamo vas na korake postupanja u situacijama s mogućom pojavom virusa COVID-19 koji su dogovoreni tijekom prošle pedagoške godine s Upravnim vijećem, Osnivačem i zdravstvenom voditeljicom.

Odgojitelji, ravnateljica ili stručni suradnici  će vas kontaktirati da dođete preuzeti dijete iz vrtića u bilo kojem trenutku kada primijete da im je zdravlje narušeno i upitno za ostalu djecu i zaposlenike (primjerice učestali kašalj, prehlada, curenje nosa i ostali simptomi koji kod djece mogu ukazivati na pojavu virusa), a vi ste u tom slučaju dužni odmah doći po dijete.

Nažalost, još uvijek pojava bilo kojeg od navedenih simptoma može biti i simptom virusa COVID-19 i ove su mjere nužne za zaštitu zdravlja drugih. Posebno je nužno djelovati na ovaj način ako želimo spriječiti ponovne odlaske u izolaciju i zatvaranje vrtića.

Molimo vas zato da i vi sami povedete računa i ne šaljete djecu s navedenim simptomima u vrtić. Također, ako je netko od ukućana bolestan sa mogućim simptomima virusa i dijete treba ostati kod kuće kako bismo zaštitili jedni druge.

I dalje ste nas obvezni obavijestiti o pojavi mogućih simptoma virusa kod djece ili ukućana kako bi smo mogli reagirati na vrijeme.

U slučaju pojave simptoma ili temperature kod pojedinog djeteta, odgojna skupina se neće odmah zatvarati. Roditelj je dužan kontaktirati liječnika djeteta i u dogovoru s njim i epidemiologom odlučiti o testiranju djeteta.

Ako se dijete testira i dobije pozitivan rezultat na virus, tada će se odgojna skupina zatvoriti po preporuci epidemiologa.

Ukoliko roditelj odluči da neće testirati dijete, obavezan je zadržati ga kod kuće 10 dana koliko traje izolacija osoba pozitivnih na virus.

Ostali roditelji će svakako biti obaviješteni o pojavi temperature kod djeteta iz iste odgojne skupine kako bi sami donijeli odluku o hoće li dovoditi svoje dijete u vrtić ili ne.

Svi roditelji su za povratak djeteta u vrtić obavezni predočiti ispričnicu liječnika.

Nadamo se da skoro neće dolaziti do zatvaranja odgojnih skupina, ali zato je važno da svi zajedno budemo odgovorni i poštujemo postavljena pravila i budemo još više oprezni.

Lijep pozdrav svima!

Upute za roditelje o postupanju zbog mogućeg kontakta sa zaraženom osobom