STRUČNI TIM DJEČJEG VRTIĆA „SELCA“

by

Poštovani roditelji, u okviru dječjeg vrtića Selca djeluje stručni tim u sastavu:

PETRA NIŽETIĆ, ravnateljica  *  ravnateljica@djecjivrticselca.hr

IVANA GADŽE, pedagog  *  ivana.gadze1@gmail.com

TAMARA PRACAIĆ, logoped  *  info.logofon@gmail.com

ANTONIJELA BOŠKOVIĆ, zdravstveni voditelj  *

 

S članovima našeg stručnog tima susrest ćete se već prilikom upisa djeteta u vrtić. Kroz razmjenu informacija o Vašem djetetu, njegovom ranom razvoju, navikama i potrebama koje Vi kao roditelj najbolje poznajete rado ćemo Vas savjetovati u odabiru najpogodnijeg programa za dijete.

Tijekom pedagoške godine članovi našeg stručnog tima zajednički će pratiti i procjenjivati rad odgojno-obrazovnih skupina kako bismo svakom djetetu omogućili što kvalitetniji boravak u vrtiću.

Suradnja, povjerenje i poštovanje vrijednosti su kojima se vodimo i koje kod djece želimo potaknuti i ojačati. Želja nam je pružiti i stručnu podršku obitelji, osobito u pitanjima odgoja, poželjnih postupaka i odnosa roditelj-dijete.

Kako bismo to ostvarili, tijekom godine organizirat ćemo roditeljske sastanke, radionice i druge zanimljive aktivnosti kroz koje se Vi, roditelji, možete uključiti u odgojno-obrazovni proces. Na mrežnim stranicama vrtića nudit ćemo kraće tekstove s preporukama, stručne sadržaje te razmjenu informacija o temama za koje smatramo da će Vam biti od koristi – primjerice, prilagodba djeteta na vrtić, razvijanje kognitivnih, socijalnih i emocionalnih potencijala djeteta, agresivnost u predškolskoj dobi, priprema za polazak u školu.

Surađivat ćemo s Vama i kroz neposredan, individualni razgovor.

Pedagog će Vam rado pružiti preporuke i savjete vezane uz razvojne potrebe Vašeg djeteta te pomoć pri adaptaciji djeteta na novu sredinu (kretanje u vrtić, prelazak u školu..). Također pruža savjete i podršku obitelji – osobito u pitanjima odgoja, poželjnih odgojnih postupaka i odnosa roditelj-dijete kao i pri uspostavljanju suradnje s nadležnim specijalističkim službama.

S logopedom ćete moći razgovarati o svim temama vezanim uz jezično-govorni razvoj Vašeg djeteta, savjetovati se o uključivanju djeteta u logopedski tretman u vrtiću ili dodatnu obradu i tretmane izvan vrtića.

Zdravstveni voditelj pružit će Vam savjete vezane uz jačanje otpornosti dječjeg organizma, a sudjelovat će i u dogovaranju mjera i postupaka u slučaju specifičnih zdravstvenih potreba, kroničnih oboljenja ili posebnih potreba u prehrani djeteta.

Ukoliko biste željeli razgovor, savjet ili konzultaciju s nekim od naših stručnih suradnika, slobodno nas kontaktirajte – ovdje smo za Vas. Nastojat ćemo Vam dati jasne i korisne odgovore na sva Vaša pitanja, i pružiti Vam savjete sukladno Vašim potrebama.