50 aktivnosti za cijelu obitelj povodom Međunarodnog dana obitelji

svi 15, 2020

Dragi roditelji,
danas se obilježava Međunarodni dan obitelji. Ovo vrijeme izolacije nam pruža mogućnost da više vremena provodimo s obitelji, a djeci će to zasigurno ostati u pamćenju. No, moramo se potruditi da to vrijeme bude kvalitetno provedeno i da djeci ostane kao lijepa uspomena (da ne razmišljaju o bolesti i problemima s kojima se možemo susresti). Stoga dijeli s Vama brošuru kao prijedlog aktivnosti koje možete koristiti i tako kvalitetno provesti vrijeme sa svojom djecom.
Poliklinika za zaštitu djece i mladih grada Zagreba objavila je besplatnu publikaciju “50 aktivnosti za cijelu obitelj #ostanidoma kako bi doprinijeli svakodnevici obitelji u ovoj kriznoj situaciji s korona virusom.
Knjižica donosi aktivnosti za cijelu obitelj i sve su prilagođene za provedbu u “kućnoj radinosti”, bez potrebnog znanja i iskustva u području mentalnog zdravlja.
Od “običnih igara” razlikuje ih to što su usmjerene na razvoj socio-emocionalnih kompetencija, komunikacijskih vještina, jačanje psihološke otpornosti, poticanje zajedništva, kohezije i boljeg upoznavanja samih sebe, ali i članova obitelji. Naravno, uključuju puno zabavnih elemenata kako bi vrijeme brže prošlo, a i kako bismo oplemenili naše živote smijehom, optimizmom te i na taj način gradili imunitet – tjelesni i emocionalni.
Stoga Vas potičem da iskoristite neke od aktivnosti za rad s djecom tijekom ovog razdoblja izolacije. Ima igara koje možete igrati s manjom djecom, ali i igara za stariju djecu, pa odaberite.😄

Dječji vrtić “Selca”

Pedagoginja Ružica Babarović