Obavijest za roditelje predškolaca

by

Poštovani roditelji, termine za testiranje za školu koje se inače održava u prostorijama vrtića za sada još nemamo.

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta radi upisa u prvi razred osnovne škole (testiranje pedagoga) provest će se 08.lipnja (ponedjeljak) i 10. lipnja (srijeda) i 15. lipnja (ponedjeljak)  u uredu pedagoginje u prostorima Osnovne škole Selca, a prema utvrđenom rasporedu. Ured pedagoga nalazi se u prizemlju škole, nasuprot školske kuhinje.

Raspored testiranja je dostupan u vrtiću i kod pedagoginje.

Ako dijete ima nalaze liječnika specijalista, nalaze logopeda, psihologa, defektologa, molim roditelje da ih prilikom dolaska donesu na uvid.

Također, molimo roditelje da pripreme osobne podatke djeteta i roditelja/staratelja (ime i prezime, OIB, datum i mjesto rođenja, mjesto prebivališta).

Preporuča se da dijete ponese i koristi vlastitu olovku.

Dijete na utvrđivanje psihofizičkog stanja djeteta treba doći isključivo s roditeljem ili zakonskim skrbnikom.

Važno je prilikom dolaska i za vrijeme testiranja pridržavati se uputa HZJZ za sprečavanje i suzbijanje epidemije COVID-19, s naglaskom na:

– održavanje fizičke udaljenosti (najmanje 1,5 m)

– pojačanu higijenu ruku (obavezna je dezinfekcija kod ulaska i izlaska u ustanovu)

– korištenje vlastite olovke kod pisanja testa, ako je moguće

– odgoditi dolazak (djece i roditelja) s povišenom tjelesnom temperaturom  i/ili respiratornim smetnjama te osoba sa sumnjom n azarazu COVID-19.

U koliko dijete ne može pristupiti utvrđivanju psihofizičkog stanja u navedenom razdoblju, roditelj je dužan o tome obavijestiti školsku pedagoginju kako bi se utvrdilo drugo odgovarajuće vrijeme.

Kod pedagoginje OŠ Selca možete preuzeti uputnice za sistematski pregled predškolaca. Raspored sistematskog pregleda  je dostupan u vrtiću i kod pedagoginje.

Za sve upite i nejasnoće možete se obratiti školskoj pedagoginji na mail: pedagog.selca@gmail.com